Georges Vanpoucke
Georges Vanpoucke

Duits Leren Net is het label waaronder ik opleiding en taaltraining Duits aanbied.

Ik ben germanist met een lange staat van dienst als lector Duits en Zakelijk Duits in het hoger onderwijs in Vlaanderen.
Sinds 2010 geef ik ook taaltraining Duits in bedrijven. Dit zijn er ondertussen al meer dan 30 geworden. 
Op de pagina Zakelijk Duits kan je zien voor wie ik zoal gewerkt heb.

In het begin nam ik als freelancer opdrachten aan van een gerenommeerde taalfirma. De laatste jaren werk ik meer en meer voor eigen rekening. Dit heeft o.a. als voordeel dat ik zelf met de opdrachtgevers kan bespreken wat er precies verlangd wordt en hoe we het zullen aanpakken.

Corona was de aanleiding voor een volgende stap. De stijgende vraag naar online taaltrainingen vormde een uitdaging om aangepast online materiaal te ontwikkelen en een eigen leerplatform te installeren.

Dit opende meteen ook de mogelijkheid om volledig multimediaal te gaan met veel up-to-date audio- en videomateriaal en tal van gevarieerde oefenvormen.

Goed gestructureerd online-materiaal is uitnodigend en stimuleert om er ook zelfstandig mee aan de slag te gaan. Daarop inspelend heb ik verscheidene studieformules ontwikkeld. Die gaan van volledig zelfstandig studeren over begeleide zelfstudie naar 100 % contactsessies.

Door de combinatie van uitdagend materiaal en een op maat gesneden aanpak wil Duits Leren Net voor elke cursist het beste rendement garanderen. Dit is meteen ook het mission statement van Duits Leren Net.